Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Εφορία

               
                  Φθάνοντας στη δουλειά το πρωί εμφανώς κουρασμένος και αγουροξυπνημένος τήρησα το καθημερινό μου πρόγραμμα που αποτελείται από ένα καφέ και την ανάγνωση των εφημερίδων στο διαδίκτυο μιας που το βράδυ δεν μπορώ να δω ειδήσεις(καλύτερα θα πει κάποιος και δεν θα έχει άδικο) γιατί η τηλεόραση είναι κατηλλειμένη και μονίμως ανοιγμένη στο Disney Channel.Ξαφνικά πέφτει το μάτι μου στην είδηση της προσαγωγής του 66χρονου επιχειρηματία Αναστ. Κιόλογλου, ο οποίος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για χρέη ύψους 19,3 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο.
           Όλα καλά λέω μέχρις εδώ.Άλλος ένας που πιάστηκε και θα αφεθεί ελεύθερος πληρώνοντας 10.000 € και ούτε γάτα ούτε ζημιά.Που να ήξερα τι επεφύλασσε η είδηση όμως παρακάτω...Διαβάζοντας το κείμενο το οποίο και παραθέτω αυτούσιο δεν μπόρεσα να μην μειδιάσω και να εκστομίσω μερικές καφενειακού επιπέδου προτάσεις για το ποιόν της δικαιοσύνης και του συστήματος γενικότερα.Δεν σας ταλαιπωρώ άλλο.Απολαύστε...

        Οπως έγινε γνωστό, κατά το παρελθόν, είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για υπόθεση εικονικών τιμολογίων. Μάλιστα ενόψει του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κατηγορήθηκε ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ προκειμένου να αλλάξουν την αρχική τους κατάθεση προς όφελός του.
        Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τους συνάντησε τον Ιούλιο του 2005, σε παραλιακό καφέ της Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε στον καθένα το ποσό των 15.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, όμως ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές που συνέλαβαν τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ επ' αυτοφώρω με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
        Σε πρώτο βαθμό οι εφοριακοί είχαν καταδικαστεί αντιστοίχως σε ποινές φυλάκισης 40 και 30 μηνών, με αναστολή, ενώ στο Εφετείο ο ένας από τους δύο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με αναστολή, ενώ ο δεύτερος αθωώθηκε.

      Τι θέλει να πει εδώ ο ποιητής;Απλό.Ο τυπάκος για να μειώσει το χρέος του έκανε ότι όλος ο κόσμος.Προσπάθησε να δωροδοκήσει τους υπάλληλους του υπουργείου ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ.Παράλληλα όμως είχε ειδοποιήσει και την αστυνομία.Αν πιαστούν επίορκοι υπάλληλοι και εσύ έχεις βοηθήσει σε αυτήν την σύλληψη τότε να ξέρετε ότι το κράτος σου παρέχει ασυλία για 3 χρόνια για τις επιχειρηματικές σου δραστηριότητες.Οπότε ο τύπος πέτυχε με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια.Και δεν πλήρωσε το χρέος και πήρε την πολυπόθητη ασυλία του.Μέχρις εδώ καλά.Οι πούστηδες οι εφοριακοί λοιπόν στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι αυτός τους το πρότεινε και τους δωροδόκησε ενώ οι άμοιροι δεν ήθελαν.ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ υπάρχει και η λέξη ΟΧΙ.Ας την λέγατε.Τσεπώσατε τα χρήματα και μετά πήγατε να βγείτε λάδι.Αλλά σε αυτήν την χώρα όλα επιτρέπονται.Το θαυμαστό δικαστήριο στο Εφετείο επέβαλλε την ποινή των 10 μηνών με αναστολή (δηλαδή ούτε μέρα μέσα) στον έναν εξ αυτών.Στον άλλον έπεβαλλε την εξοντωτική ποινή της αθώωσης.ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ.


        Τον έπιασαν να λαδώνεται και τον  αθώωσαν.Δεν σχολιάζω άλλο.Δεν έχει και νόημα άλλωστε.Για αυτό εσύ χαμηλοσυνταξιούχε και εσύ μισθωτέ πλήρωσε τους φόρους σου και άσε τους πραγματικά έξυπνους να λαδώνονται και να είναι ακόμα στην υπηρεσία τους συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο που τους έχει ανατεθεί απο τον Καπελέρη (άλλος από εκεί).

2 σχόλια:

  1. φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε... αυτά πραγματικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, κι αν όλοι τα "ξερουμε" πραγματικά δεν μπορώ να τα χωνέψω...
    ένα ξέρω εγώ: βαδίζουμε ολοταχώς για χούντα...
    άσχετο: (μαμέν διόρθωσε γραμματοσειρές, κενά, και κάποια γράμματα που δεν φαίνονται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατι γίνεται με τις γραμματοσειρές αδερφέ...θα σου πω και από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή