Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Δώσε τρόπο στην οργή

          θυμός ο: έντονη δυσαρέσκεια η οποία εκδηλώνεται με εξίσου έντονο τρόπο.

          οργή η: 1. πολύ έντονος θυμός,για μεγάλη καταστροφή, για να δηλώσουμε αποδοκιμασία ή αγανάκτηση.2. ο έντονος θυμός ως αποτέλεσμα σοβαρής διαφωνίας ή ως εκδήλωση διαμαρτυρίας.


         Αυτά τα 2 λήμματα(μου αρέσει αυτή η λέξη) περιγράφουν τις διαφορετικές καταστάσεις που έχω βιώσει τα τελευταία χρόνια.Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που σε κυριεύει αλλά δεν το μετουσιώνεις σε πράξη (τουλάχιστον για τον εαυτό μου μιλώντας).Η οργή αντίθετα είναι ένα συναίσθημα που σε κατακλύζει,σε πλημμυρίζει και όταν ξεχειλίσεις περνάς στην αντεπίθεση.Γιατί τα γράφω όλα αυτά θα μου πει κανείς.... Πρόσφατα ένας θείος μου κατάφερε να πετύχει ρύθμιση χρεών στο δικαστήριο από τις αδηφάγες τράπεζες. Μόνο με την παρουσία δικηγόρου κάταφερε να διαγράψει χρέος ανω  του 80%. Εδώ μιλάμε για μια περίπτωση που είχε δανειστεί μόλις πριν από μερικά χρόνια.Τα δάνεια ήταν μόλις 3 ετών...Και παρ’ολα αυτά ο δικαστής το έκανε δεκτό.
       Είμαι και εγώ -δυστυχώς όπως πολλοί από εμάς- στην μέγγενη των νόμιμων τοκογλύφων, των σιχαμερών τραπεζών.Έχω δάνεια και κάρτες που χρονολογούνται από  το 2001.Έχω πληρώσει τα διπλάσια ήδη στις κωλοκάρτες με το εξωφρενικό επιτόκιο του 18-19% και ακόμα είναι χρεωμένες.Τόσα χρόνια ήμουν στο πρώτο καθεστώς.ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ. Ήθελα κάτι να κάνω,κάτι να αλλάξω αλλά δεν ήξερα τι.Δεν ήξερα που να απευθυνθώ  και τι ακριβώς να ζητήσω.Τον τελευταίο καιρό μου τριβέλιζε το μυαλό αυτή η ιδέα.Να πάω σε δικηγόρο για να μπω σε ρύθμιση και να κάνω ένα διακανονισμό.Από την Παρασκευή πέρασα στην επόμενη φάση.Αυτή ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ.Τώρα θα μιλήσω με δικηγόρο για να πετύχουμε ΔΙΑΓΡΑΦΗ και όχι ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.Αρκετά πήραν από εμένα όλα αυτά τα χρόνια.Τους τα έχω ξεπληρώσει στο ακέραιο.
       Απευθύνομαι σε όσους αντικειμενικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Πρέπει κάτι να κάνετε.Αποτανθείτε σε δικηγόρο και θα πετύχετε μια ελάφρυνση στα δάνειά σας.Ο νόμος σας δίνει αυτό το δικαίωμα.Δυστυχώς η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Θα έπρεπε να μπορούσαμε να πάρουμε την οικογένειά μας μια ηλιόλουστη Κυριακή και να πάμε εκδρομή.Να κάτσουμε στην παραλία ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο τρώγοντας ψαράκι. Να πάμε σε ένα χιονοδρομικό και να παίξουμε με το παιδί μας στο χιόνι κάνοντας χιονάνθρωπο. Να βγούμε έξω και να χαρούμε την ζωή αντί να καθόμαστε μέσα στο σπίτι,στους 4 τοίχους της φυλακής που μας δημιούργησανε.Να μένουμε και να μετράμε και το τελευταίο ευρώ γιατί δεν μας φτάνει ούτε για βενζίνη.Να παρακολουθούμε τα τραγικά και κατευθυνόμενα δελτία ειδήσεων να ανακοινώνουν νέα επώδυνα και δυσβάστακτα μέτρα που μας βυθίζουν και άλλο στην απόγνωση.Ήρθε η ώρα για δράση.
          Για αυτό δεν θα σας πω:Δώσε τόπο στην οργή, αλλά ΔΩΣΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ.

2 σχόλια:

  1. αδερφέ respect απλά! τρομερό άρθρο, πολύ αισιόδοξο αλλά και ουσιαστικό! δώσε ΤΡΟΠΟ στην οργή πραγματικά!!! πιστεύω ότι και οι δικαστές είναι με το μέρος του κόσμου πια, γιατί ποιός δικαστής θα συνηγορήσει υπερ των τραπεζών όταν σε έχουν γδάρει κυριολεκτικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μακάρι όλοι να πήγαιναν μαζικά στα δικαστήρια, αφού ούτως ή άλλως είναι κλοπή το να πληρώνεις πάνω από 20% σε κάτι... εδώ μιλάμε ότι πληρώνεις δύο και τρεις φορές πάνω ό,τι παίρνεις...
    αλλά, ξέρεις ρε φίλε κάτι...;;; αυτό έπρεπε να γίνεται ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ, όχι να το κάνει ένας στους εκατό αυτόνομα... αλλά τί λέμε τώρα εεε...;;; ούτε στη Σουηδία δεν θα γίνεται αυτό (αν και αυτούς τους έχω ικανούς, εδώ περνάνε από φίλτρο το βρόχινο νερό για να είναι καθαρό, χαχαχα, το έχεις ξανακούσει αυτό...;;; οι άνθρωποι δεν υπάρχουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή