Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η κατάντια είναι παγκόσμια


            Χθες άκουσα και διάβασα μια είδηση που μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο και έχασα και τα λιγοστά μαλλιά που έχω.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.Πριν από μερικούς μήνες γίναμε όλοι  μας μάρτυρες μιας τραγωδίας και απίστευτης καταστροφής στη Φουκοσίμα της Ιαπωνίας.Μια ακόμα καταστροφή ενορχηστρωμένη από ανθρώπινο χέρι.Τότε λοιπόν εκτός από την τεράστια οικολογική καταστροφή τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο και η ζωή των μελλοντικών γενεών της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.Όλες οι χώρες έσπευσαν να βοηθήσουν χρηματικώς και  όχι μόνο.Απεστάλησαν και πολλά φάρμακα και τρόφιμα σαν ανθρωπιστική βοήθεια.Γιατί πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε πολίτες αυτού του κόσμου.
        Θυμάμαι τότε μάλιστα είχαν κάνει και μια κίνηση κάποιοι ηλικιωμένοι ιάπωνες που μου έκανε αίσθηση.Είχαν προσφερθεί  λέει να πάνε να καθαρίσουνε τον τόπο του δυστυχήματος  από τυχόν κατάλοιπα που είχαν απομείνει για να μην επιβαρυνθούν νέοι άνθρωποι μιας που αυτοί είχαν ζήσει τις ζωές τους και δεν τους ενδιέφερε να ζήσουν πολλά χρόνια ακόμα...Πόσο ευγενές ήταν αυτό...Θαύμασα πραγματικά την αυτοθυσία τους και την προσφορά τους προς το κοινό καλό.Οποιαδήποτε σύγκριση με άλλη χώρα προκαλεί θυμηδία.Σκέφτηκα με τι αξίες υποστηρίζεται αυτή η χώρα και πως λειτουργεί.Γέλασα εκείνο το μουντό πρωινό  σκεφτόμενος τα ελληνικά δρώμενα και παραλληλίζοντας την κατάσταση του ωχαδεφισμού που επικρατεί εδώ πέρα.
      Έλα όμως που όλα αυτά ανατράπηκαν χθές...Και ερχόμαστε στο ζουμί της ιστορίας.Η Greenpeace –αυτή η τεράστια οργάνωση- έβγαλε στο φώς της δημοσιότητας ότι η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε και ενέκρινε την έκτακτη επιχορήγηση 20 περίπου εκατομμυρίων ευρώ στο κυνήγι φαλαινών με επίσημο στόχο «τη σταθεροποίηση του προγράμματος για το κυνήγι φαλαινών για επιστημονικούς λόγους».Δηλαδή οι Ιάπωνες θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα λεφτά – που εν μέρει, τους δόθηκαν από άλλα κράτη- για να χρηματοδοτήσουν το κυνήγι φαλαινών και όχ την αποκατάσταση των πληγέντων από τον όλεθρο...Πόσο μάλακες είναι τελικά οι πολιτικοί παγκοσμίως; Βγάζουν κανένα πανεπιστήμιο που να έχει σαν υποχρεωτικά μαθήματα τα ‘’Μίζες και πως να αποφύγετε τη σύλληψη vol.I,II και III’’, ‘’Ασυδοσία-είναι αποδεκτή;’’, ΄΄Πως να κλέψετε νόμιμα’’, ΄΄Μέτρα  για την αποκατάσταση του τραπεζικού σας λογαριασμού’’;
     Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο μικροί.Τόσο αντρίδια....Όποιαδήποτε σύγκριση αυτού του κονδυλίου με το κονδύλι για την αποκατάσταση των πληγέντων και των θυμάτων στην Ηλεία έλεγχεται σαν ανακριβής και κακοήθεια.
 

1 σχόλιο:

  1. άλλο ένα εξαιρετικό και ουσιαστικό και ενημερωτικό άρθρο... δεν το ήξερα και απογοητεύτηκα... και τους γαμιόληδες...τις φάλαινες ρε;;;; τα πιο μεγαλοπρεπή πλάσματα;;;; όξω αλήτες... παντού οι ίδιοι ρε πούστη μου... ωραίο κόλπο δηλαδή η βοήθεια...ουυυυυστ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή