Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Δωρεάν εργασία;Δεν #@$:$%# λέω εγώ....

       Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.Παιδιά διαβάστε αυτό και φρίξτε.Ο μέγας οικονομολόγος Πέτρος Δούκας (ο γαμπρός του Έβερτ ντε, με την συμμετοχή στο Βατοπέδιο και το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων που καταλήστεψε τα ασφαλιστικά ταμεία) και την καταστροφική πολιτική του στο ΥΠ.ΟΙΚ. στην διακυβέρνηση Καραμανλή έβγαλε και μανιφέστο προτάσεων για την οικονομία.Γελάνε και οι πέτρες στο πρώτο άκουσμα, αλλά η παπαρολογία του σπάει κόκκαλα.Αντιγράφω κατά γράμμα μήπως και βαρεθήκατε να το διαβάσετε...
        ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΔΩΡΕΑΝ’ ΕΡΓΑΣΙΑΣ// ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας.
Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα.Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες εντελώς δωρεάν!

Γιατί λέω εντελώς δωρεάν;
Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν! Απ´την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή. Παράλληλα, θα βγεί και κάποιο επωφελές έργο. Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και ζήτηση για περισσότερο έργο!

Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι Πρωτοετείς και Δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι 5 βδομάδες αντίστοιχα με τους ανέργους, σε αντίστοιχες εργασίες!

 Μεγάλε πάρτο αλλιώς γιατί βρήκες τοίχο.Τι λες ρε που θα δουλεύουμε τσάμπα;Πας καλά άνθρωπέ μου;Πόσα σου έδωσαν για να γράψεις αυτή την μαλακία;Για να ξετριφτούν λέει οι άνεργοι... Χαχαχαχαχαχα..Να δουλεύουν οι τελειόφοιτοι Γυμνασίου το καλοκαίρι για 5 εβδομάδες.Ρε συ η κορούλα μου είναι 7,5 ετών.Να στην στείλω και αυτήν να την βολέψεις;Αλήθεια εσύ τα παιδιά σου τα πηγες σε καμμιά βιομηχανία να δουλέψουν αφιλοκερδώς για να δώσεις το καλό παράδειγμα;
Ο άνεργος αγαπητέ χρειάζεται δουλειά επί πληρωμή για να θρέψει την οικογένεια του.Τίμια λεφτά δουλεμένα και όχι κλεμμένα σαν κάτι σάπιους πολιτικούς.Χρειάζεται και όραμα από πολιτικούς και ελπίδα ότι η χώρα θα ξεφύγει από το τέλμα και τον βούρκο.Χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα τον προστατεύει απέναντι στις ορέξεις του κάθε μεγαλοκαρχαρία.Δεν χρειάζεται τέτοιες ηλίθιες προτάσεις.
Αλήθεια ξέρεις σε πόσες βιομηχανίες,καταστήματα και λοιπές εργασίες οι εργάτες και οι υπάλληλοι δεν πληρώνονται;Αυτό που περιγράφεις ισχύει, αλλά για πήγαινε ρώτα πως αισθάνονται εκεί οι υπάλληλοι που δεν έχουν να πληρώσουν την ΔΕΗ και τους έχει κοπεί το ρεύμα.Δεν έχουν να ζεστάνουν το γάλα του παιδιού τους.Και όλα αυτά γιατί εμφανίστηκαν κάποιοι εργοδότες με τα ίδια μυαλά σαν τα δικά σου.Σου λέει πάλι καλά που έχει δουλειά.Θέλεις και να πληρώνεσαι από πάνω; Χάρη σου κάνω που σε έχω.
Για αυτό μην απορείτε παιδιά που φτάσαμε ως εδώ.Τέτοιοι τύποι τυχάρπαστοι, που το μόνο τους προσόν ήταν να είναι γαμπροί κάποιου πολιτικού, μας κυβέρνησαν για δεκαετίες.Μας έφτασαν ως την καταστροφή.Η μόνη λύση θα ήταν μια κυβέρνηση από τεχνοκράτες άσχετους με την πολιτική, να πάρει τα ηνία, να ελέγξει όλο το φαύλο πολιτικό σύστημα δεκαετιών, να κατασχέσει τις περιουσίες τους που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να επικρατήσει ισονομία και δικαιοσύνη για όλους.Όνειρα θερινής νυχτός θα μου πείτε.....
Εεεεε,όσο ζω θα ελπίζω.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα!! Να χαίρεσαι τον "αδελφό" σου!! Περίπου... εθελοντική εργασία,χμ! Αν έλεγε τη λέξη "εθελοντική" θα ήταν πιο ενδιαφέρον. Φαΐ ύπνος και μεταφορικά ποιος; (εκεί θα παιχθεί το μιζοπαίχνιδο και πάλι). Ας πει λοιπόν ο καθένας ό,τι του κατέβει μπας και βρουμε μια λύση! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γελάσουμε, και όσο να πεις το γέλιο είναι υγεία :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα και καλή εβδομάδα.μεγάλη μέρα σήμερα αγαπητή μου καθώς όπως λες γιορτάζει ο "αδερφος" μου.Η πρόταση του δούκα της διαφθοράς είναι για γέλια.θα απαντήσω με ένα στιχάκι που είχε γραφτεί σε τοίχο το 2004 την εποχή των ολυμπιακών αγώνων.
    "όταν τριγύρω σου χορυεύουνε τα δις είναι μαλακία να είσαι εθελοντής".
    τις καλημέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή