Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

1 φέτα.



         Επέστρεψα και εγώ αγαπητοί αναγνώστες από μια μικρή άδεια που είχα πάρει και δυστυχώς επανήλθα στη μίζερη πραγματικότητα.Η θερινή ραστώνη όμως με έχει κυριεύσει και ανυπομονώ για την επόμενη άδειά μου τον Αύγουστο που ελπίζω να είναι και μόνιμη.Είχαμε πάει στο εξοχικό μου, κοντά στον Ωρωπό.Αξίζει να αναφέρω 2 πραγματάκια ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί.
Κατ'αρχάς να πω ότι είχε αρκετό κόσμο.Τα χρόνια του μνημονίου οι παραθεριστές έχουν αυξηθεί. Αιτία είναι ότι δεν έχουν πλέον χρήματα να πάνε διακοπές σε κανένα νησί και επιλέγουν το ξεχασμένο εξοχικό τους.Όχι ότι είναι άσχημα (είναι πολυτέλεια να έχεις την σήμερον ημέρα εξοχικό) αλλά οι προτεραιότητες αλλάξανε.Και τον Αύγουστο προβλέπω να έχει 15.000 κόσμο χαλαρά....Οι παραλίες γεμάτες.Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν και ξαπλώστρες σε αρκετές πλαζ.Εδώ να πώ ότι είχα πάει στην παραλία της Βούλας (που την εκμεταλλεύεται ο δήμος) και πληρώσαμε:4 € το άτομο είσοδο (δηλαδή 12 €), 5 € για 2 ξαπλώστρες και 7 € τους καφέδες....Σύνολο 25 € για μια οικογένεια με 1 μόνο παιδί για να κάνει 1 μπάνιο....Μιλάμε για κλεψιά.Φυσικά και δεν πρόκειται να ξαναπάω στη Βούλα.
     Στο εξοχικό λοιπόν πήγαινες παραλία,έπιανες 2 ξαπλώστρες και πλήρωνες μόνο τον καφέ σου. Σύνολο 6€ γιατί είναι και φθηνότεροι.Έτσι γίνονται οι δουλειές.Αλήθεια τι απέγινε εκείνο το άρθρο του Συντάγματος που μιλάει για την ελεύθερη πρόσβαση του αιγιαλού από όλους τους Έλληνες;Αλλά θα μου πει κανείς:τι κάθεσαι και σκέφτεσαι αφού το ίδιο το κράτος (Δήμος Βούλας) το παραβιάζει και κανένας δεν μιλάει;Με το έτσι θέλω να πληρώνεις είσοδο για την πρόσβαση στην παραλία....
    Ψιλά γράμματα θα πει κανείς μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα.Κάποια στιγμή λοιπόν χρειάστηκε να πάω και σούπερ μάρκετ.Εκεί είδα λοιπόν και την κατάντια...Μέσα σε όλα τα ψώνια ήθελα να πάρω και ένα καρπούζι.Παίρνω λοιπόν ένα σχετικά μεγάλο για να χορτάσουμε.Είδα ότι στον πάγκο είχαν και κομμένα καρπούζια τυλιγμένα σε μια μεμβράνη.Ξέρετε πόσος κόσμος έπαιρνε τα μισά καρπούζια;Δεν μπορείτε να φανταστείτε...Είδα μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους να παίρνουν μισό καρπούζι και δάκρυσε η ψυχή μου....Ένας μάλιστα είχε πάρει μισό καρπούζι από μια ποικιλία που ήταν ήδη μικρά.Μιλάμε αυτός πρέπει να πλήρωσε 1 ευρώ μόνο....1 ευρώ.....Το καρπούζι κάποτε είχε 30 δραχμές το κιλό.Λίγο πριν αν έρθει το ευρώ έτσι;Τώρα έχει φτάσει στα 50 λεπτά....170 δραχμές....
Έπαιρνες 10 κιλά καρπούζι και πλήρωνες 300 δραχμές και τώρα θέλεις 5 €.Αλλά να παίρνεις και μια φέτα καρπούζι ποιός να στο έλεγε πριν από μερικά χρόνια.Ο Έλληνας που είναι large από μόνος του έχει πάθει σοκ πραγματικά.Το επόμενο που μας απομένει είναι να παίρνουμε και 1 φέτα ψωμί και 2 σταγόνες λάδι.Και αφήστε μετά τους πολιτικούς νάνους και τους εκπροσώπους των δανειστών μας να μιλάνε για ανάπτυξη.Δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα του απλού Έλληνα πολίτη.

4 σχόλια:

  1. Μου αρέσει πολύ αυτό το ρεπορτάζ αγοράς και παραλίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την άλλη βδομάδα που φεύγω για διακοπές θα έχω μπόλικο ρεπορτάζ...

      Διαγραφή
  2. Λίγο καθυστερημένα αλλά να δηλώσω ότι κι εμένα μου αρέσει το ρεπορτάζ και ειδικά το τελευταίο κομμάτι με τη φέτα το ψωμί και τις δύο σταγόνες λάδι (μου θυμίζει μια διαφήμιση που έλεγε για τη "δοκιμασία του ψωμιού" κι έδειχνε έναν τύπο "δοκιμαστή" να περιμένει νύχτα ακόμα έξω από το λιοτρίβι...για να στάξει σε μια φέτα ψωμί δυο σταγόνες λάδι!!) Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι που σου άρεσε.θα ακολουθήσει και άλλο λίαν συντόμως.
      τις καλημέρες μου.

      Διαγραφή