Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Όλα προς όφελος των τραπεζών.

         Και μέσα στην γενικότερη κατάθλιψη και ανακοίνωση νέων φόρων-μέτρων είχαμε και αυτό.Ήταν μια ρύθμιση που την περιμένανε αρκετοί άνθρωποι.Θα ρύθμιζε για λίγο τα προβλήματά τους.Μεταξύ των άλλων αναφερόταν σε προαιρετικό εξωδικαστικό συμβιβασμό , αφού αυτός στην πράξη φάνηκε να υπάρχει μόνο για κωλυσιεργεία των τραπεζών στη διαδικασία, μεγαλύτερος χρόνος στην προστασία από τον πλειστηριασμό των ακινήτων, όριο ακατάσχετου στον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη μέχρι 1.500 €.Όλες αυτές οι ρυθμίσεις που ήταν προς την σωστή κατευθύνση έπεσαν στο κενό.Γιατί ο μεγαλύτερος μαλάκας αυτής της χώρας, το μεγαλύτερο αρχίδι που γέννησε η φύση, έκοψε και αυτό το νομοσχέδιο.Δεν είναι άλλος από τον ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ.Αυτό το ανθρωπάκι που μόνο οργή και οίκτο μου προκαλεί.
        Και τι δεν έχει κάνει ο υπάλληλος της τρόικας..Μείωσε μισθούς στον δημόσιο τομέα στα όρια της εξαθλίωσης.Μείωσε συντάξεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Τόλμησε μετά από δεκαετίες κεκτημένων να βάλει χέρι στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα λες και εμείς έχουμε να κάνουμε με τις κρατικές δαπάνες...Αλλά σαν γνήσιος δοσίλογος και υπαλληλίσκος που κάνει ότι ακριβώς του προστάζει ο αφέντης του μείωσε και τις ασφαλιστικές εισφορές.Όλα για το κεφάλαιο λοιπόν.Και έρχεται σήμερα να πάρει πίσω τροπολογία που είχε περάσει από διαβούλευση και ήταν έτοιμη να ψηφιστεί.Γιατί έτσι του αρέσει.Έτσι γουστάρει.
        Κάποιο λόγο όμως θα δώσει και αυτός.Ίσως σε αυτήν την ζωή, ίσως στην επόμενη.Εγώ πάντως αν τον πετύχω στον δρόμο θα τον φτύσω αφού πρώτα θα τον έχω ξυλοφορτώσει.Για αυτό ας φροντίσει να κυκλοφορεί με 10 μπράβους γιατί δεν τον βλέπω καλά. 

2 σχόλια:

  1. φίλε δεν υπάρχει αυτό...πήραν πίσω το νόμο της Κατσέλη δηλαδή??? εντάξει...η επανάσταση είναι θέμα μηνών πια...μα με αυτό το νόμο τουλάχιστον όσοι ήταν υπερχρεωμένοι σώζονταν...τί να πω...ζούμε εικονική πραγματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι τον νόμο της κατσέλη αλλά κάτι τροπολογίες που θα έκαναν στο νόμο και ήταν προς όφελος των δανειοληπτών.αλλά ο μαλάκας τις απέσυρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή