Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ταινία.




        Παραθέτω διάλογο από μια ταινία που είδα χθες και μου άρεσε πάρα πολύ.Η ταινία αποτελεί μέρος μιας τριλογίας.Στο πρώτο φίλμ που γυρίστηκε το 1995 (before sunrise) η ιστορία καταπιάνεται με ένα ζευγάρι που γνωρίζεται σε ένα τρένο καθ'οδόν για τη Βιέννη.Αφού γνωρίζονται, αποφασίζουν να περάσουν όλη την υπόλοιπη μέρα μαζί μέχρι το ξημέρωμα όπου θα αποχαιρετιστούν και ο άντρας θα φύγει για Αμερική και η κοπέλλα για το Παρίσι.Οι διάλογοι είναι πάρα πολύ καλοί και το φιλμ εστιάζεται αποκλειστικά σε αυτούς τους 2 χωρίς την παρουσία άλλων ηθοποιών.Το έργο τους δείχνει να περπατάνε στην πόλη μιλώντας και χαζεύοντας τα μαγευτικά τοπία.Το δεύτερο μέρος της τριλογίας γυρίστηκε μετά από 9 χρόνια και συγκεκριμένα το 2004 και λέγεται before sunset.
         Σε αυτό βλέπουμε τους πρωταγωνιστές να έχουν τραβήξει ξεχωριστό δρόμο στη ζωή, αλλά η μοίρα το φέρνει να ξανασυναντιούνται αυτή τη φορά στο μαγευτικό Παρίσι.Αυτός ερχόμενος από Αμερική για την παρουσίαση ενός βιβλίου του και αυτή επειδή έμενε εκεί.Ο Τζέσε (έτσι λέγεται ο άντρας) είναι παντρεμένος στην Αμερική και προς το τέλος του έργου προσφέρεται να πάει -με το νοικιασμένο αυτοκίνητο του από τον εκδοτικό οίκο- την Σελίν (έτσι λέγεται η γυναίκα) στο σπίτι της όπου μένει μόνη.Ακολουθεί ο παρακάτω συγκλονιστικός διάλογος στο αυτοκίνητο....(Πρώτα μιλάει ο Τζέσε και μετά η Σελίν).

-Γι'αυτό ζεις με κάποιον που λείπει συνέχεια;
-Σίγουρα δεν αντέχω την καθημερινότητα μιας σχέσης.Περνάμε καλά μαζί, μετά αυτός
φεύγει και μου λείπει,αλλά τουλάχιστον δεν νιώθω πόνο και μιζέρια.'Οταν κάποιος είναι διαρκώς
δίπλα μου, ασφυκτιώ.
-Πριν όμως είπες ότι το θες να αγαπάς και να σ'άγαπάνε.
-Ναι, κι όταν μου συμβεί, αμέσως νιώθω την καταπίεση.Είναι τρελό αλλά ευτυχισμένη νιώθω μόνο αν είμαι μόνη μου.Καλύτερα μόνη, πάρα με κάποιον και να νιώθω πάλι μόνη. Είχα πολλές άθλιες σχέσεις!Δεν ήταν κακοί,νοιάζονταν για μένα αλλά δεν υπήρχε επικοινωνία και πάθος.Τουλάχιστον από μεριάς μου.
-Λυπάμαι. 'Ηταν τόσο άθλια;Δεν το νομίζω, ε;
-Δε φταίει ούτε αυτό.'Ημουν καλά ώσπου διάβασα το βιβλίο σου.Μ'έκανε χάλια.
Μου θύμισε πόσο ρομαντική υπήρξα, πόσα επένδυσα στις σχέσεις μου κι έφτασα τώρα να μην πιστεύω πια στην αγάπη! Δεν ξοδεύω συναισθήματα για τους άλλους πλέον.'Εβαλα όλο το ρομαντισμό μου σ'εκείνο το βράδυ μας κι από τότε δεν μπόρεσα ποτέ να νιώσω το ίδιο ακριβώς.Λες και σου'δειξα αισθήματα που τα πήρες για πάντα μαζί σου! Μετά ένιωθα παγωμένη, λες και δε μ'άγγιζε πια η αγάπη.
-Δε σε πιστεύω.
-Η πραγματικότητα κι η αγάπη είναι αντίθετες, για μένα.Μάλλον πληγώθηκα τόσες φορές και μετά γιατρεύτηκα.Τώρα σε μια σχέση δεν προσπαθώ.Αφού ξέρω ότι θα αποτύχει.
-Μη ζεις τη ζωή σου αποφεύγοντας τον πόνο, εις βάρος του...
-Αυτά είναι λόγια.
-Ηρέμησε. Είμαι τόσο χαρούμενος που είμαστε μαζί.Χαίρομαι που δε με ξέχασες.
-Ναι, κι αυτό με τσατίζει.Μου κουβαλήθηκες εδώ ρομαντικός και παντρεμένος.Μη με παρεξηγείς. Δεν ήθελα πάλι ρομαντζάδες μαζί σου.Το μόνο που μου έλειπε είναι ένας παντρεμένος!
Εξάλλου πέρασε τόσος καιρός από τότε που......δε μου λείπεις εσύ αλλά οι στιγμές που χάθηκαν για πάντα.Θυμάμαι που πίναμε στο πάρκο και βλέπαμε να ξεθωριάζουν τα αστέρια καθώς έβγαινε ο ήλιος.
-Χαίρομαι τόσο που σε βλέπω έστω κι αν έγινες μια οργισμένη και μανιοκαταθλιπτική ακτιβίστρια.Μ'αρέσει ακόμη να'μαι μαζί σου...
-Κι εμένα.Νιώθω τόσο μίζερη στον έρωτα.Πάντα κάνω ότι δε με νοιάζει.Κι όμως μέσα μου μαραζώνω.Νιώθω σαν μουδιασμένη.Ούτε πόνο ούτε χαρά, ούτε καν πίκρα!
-Νομίζεις είσαι η μόνη;Νιώθω φρικτά όλη τη μέρα.Η μόνη μου χαρά είναι όταν βγαίνω με το γιο μου.Πήγα σε σύμβουλο γάμου......έκανα πράγματα αδιανόητα για μένα! 'Αναβα κεριά, πήρα βιβλία αυτοβοήθειας, κι εσώρουχα γι'αυτήν.
-Βοήθησαν καθόλου τα κεριά;
-Καθόλου.Δε βλέπω μέλλον στο γάμο μου αλλά μετά κοιτάζω το γιο μου να κάθεται απέναντί μου και τότε σκέφτομαι ότι υπέμεινα όλα αυτά τα μαρτύρια για να'μαι μαζί του την κάθε στιγμή.Δεν ήθελα να χάσω ούτε λεπτό της ζωής του. Στο σπίτι μας δεν ακούς γέλιο και δε θέλω να μεγαλώνει έτσι.
-Ούτε γέλιο; Τρομακτικό!Οι γονείς μου, με 35 χρόνια γάμου, και γελάνε μετά από καυγά.
-Δε θέλω να ανήκω σ'αυτούς που παίρνουν διαζύγιο στα 52 τους και ξεσπάνε σε κλάμα ενώ ομολογούν ότι δεν αγάπησαν το ταίρι τους και νιώθουν ότι η ζωή τους βούλιαξε μέσα στη δυστυχία. Θέλω να ζω εγώ κι αυτή καλά, νομίζω της αξίζει αυτό.Αλλά απλά ζούμε συμβατικά εκπληρώνοντας υποχρεώσεις σύμφωνα με το στιλ που υποτίθεται ότι ζει ένα ζευγάρι.
Κάτι είναι λάθος και ξέρω ότι δε γίνεται να πάει έτσι η ζωή κι ότι πρέπει να υπερισχύσει η αγάπη κι όχι η υποχρέωση.Σκέφτομαι ότι ίσως έπαψα να πιστεύω στην αληθινή αγάπη,ότι έχασα κάθε ενδιαφέρον τη μέρα που δεν ήρθες στη Βιέννη.....


  
      Δεν θα κουράσω άλλο.Απλά το συγκεκριμένο κομμάτι και ειδικά τα boldαρισμένα ήταν κορυφαία.Ανυπομονώ να δω και το τρίτο μέρος της τριλογίας που και αυτό γυρίστηκε 9 χρόνια μετά το 2013 και μάλιστα από Έλληνα παραγωγό και στην Ελλάδα....

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μαύρο.



            Τα γράφαμε όλοι εδώ και μήνες αλλά αυτή η πουτάνα η ζωή σε δικαιώνει πολλές φορές πολύ γρηγορότερα και πριν καν το καταλάβεις.Έγραφα τότε για την ΕΡΤ ότι σειρά θα πρέπει να έχουν για κλείσιμο τα σχολεία και τα νοσοκομεία αφού δεν παράγουν κανένα απολύτως έσοδο για το χρεωκοπημένο κράτος των πολιτικών.Με την έλευση στο Υπουργεί Υγείας του Γεωργιάδη δεν είχαμε καμμία αμφιβολία πως θα ξεκινούσε το κλείσιμο άμεσα.Το είχε δηλώσει άλλωστε ευθύς εξ'αρχής και ο ίδιος με το που ανέλαβε.Για τα σχολεία δεν είχε ακουστεί τίποτα όμως τότε.Όμως από χθες αλλάξανε τα πράγματα.Γιατί;Απολαύστε και κλάψτε με την είδηση.Μπράβο στον κύριο Αρβανιτόπουλο που και αυτός θα περάσει στα μαύρα κατάστιχα  της ιστορίας.
          Είναι απλώς και αυτός μια ακόμα τραγική φιγούρα μαζί με όλους τους προκατόχους του.Μαζί με όλους αυτούς που ασέλγησαν στο πτώμα του ελληνικού δημόσιου σχολείου.Μαζί με όλους αυτούς που εξέθρεψαν την παραπαιδεία και την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.Ρίχνουν μαύρο λοιπόν σε ένα βασικό πυλώνα της κοινωνίας.Το σχολείο.Αυτό που κάποτε επί τουρκοκρατίας το θεωρούσαν ιερό και ικανό να μας βγάλει από τον σκοταδισμό, χθες λες και κάποιος Θεός μας έκανε πλάκα ανήμερα της επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας (της ποιάς;χαχαχαχα) είπαν να κλείσουν 118 (!!!!!!) σχολεία.Μάλλον επανεγκάταστση της δικτατορίας θα έπρεπε να γιορτάζουμε. Αλλά ούτε στην χούντα δεν έκλειναν σχολεία.
          Η αιτιολογία είναι προφανής.Χρωστάμε και πρέπει να περικόψουμε τα έξοδα.Από την παιδεία ρε μαλάκες θα ξεκινήσετε;Οι αριθμοί στην περίπτωση αυτή είναι αμείλικτοι και ξεβρακώνουν όλους τους υπεύθυνους.Αν διαβάσατε το άρθρο θα είδατε ότι:"Το ύψος της εξοικονόμησης πόρων θα φτάσει στα 76.000 ευρώ για το 2013 (δεδομένου ότι οι αλλαγές υλοποιούνται στο μέσο του οικονομικού έτους) ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.". Κλείνουν λοιπόν 118 νηπιαγωγεία και δημοτικά για ποιό λόγο; Για 228.000 ευρώ.Ας μείνουμε λίγο σε αυτό το νούμερο.Θέλουν να μας πουν οι κυβερνώντες ότι δεν υπήρχαν 228.000 ευρώ να διαθέσουν τον χρόνο για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά;Δεν έχετε ε;Ας κάνουμε λοιπόν τον εξής συλλογισμό:Ένας κοπρίτης βουλευτής παίρνει 110.000 ευρώ τον χρόνο.Από αυτά και γιατί είναι μάγκας έχει προνομιακή φορολογική μεταχείριση και το 75% του εισοδήματός του είναι αφορολόγητο.Έτσι φορολογείται μόνο για τις 30.000 ευρώ περίπου και αποδίδει φόρο γύρω στα 3.000 ευρώ.Αυτά δεν τα γράφω από το μυαλό μου αλλά μπορείτε να τα δείτε από τα πόθεν αίσχος των βουλευτών και τα ρεπορτάζ.Έτσι λοιπόν καθαρά του μένουν τσεπάτα και παντελονάτα 110.000-3.000=107.000 ευρώ.
          Δηλαδή περίπου 9.000 ευρώ τον μήνα.Αν από αυτά παρακρατούσαμε από τον κάθε κοπρίτη μόνο 100 ευρώ τον μήνα έχουμε:100 Χ 300 κοπρίτες=30.000 ευρώ τον μήνα.30.000 Χ 12 μήνες=360.000 ευρώ τον χρόνο.Άρα οι εθνοπατέρες αν ήθελαν θα βρισκόντουσαν απέναντι από την τρόικα και θα έβαζαν ένα τέρμα σε αυτόν τον παραλογισμό με τα έξοδα.Με μόνο 100 ευρώ παρακράτηση από τα 9.000 τον μήνα.Μιλάμε για αστείο ποσό έτσι;Άρα οι ίδιοι στοχεύουν στον σκοταδισμό και την παντελή έλλειψη παιδείας.Για να μπορούν και στο μέλλον να βολέψουν τους μπούληδες γιούς τους, αφού η οικονομική επιφάνεια θα τους επιτρέψει να έχουν τα γεμάτα βιογραφικά για να καλύψουν τις ανώτατες θέσεις της διοίκησης του σάπιου οικοδομήματος που οι πατεράδες τους εξέθρεψαν.
          Αν θέλεις να χτυπήσεις έναν λαό χτυπάς πρώτα την παιδεία.Αυτό έκαναν οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι και τα ανδρείκελα τους οι εν Ελλάδι διαχειριστές της κατάστασης.Το επόμενο βήμα θα είναι να πληρώνουν από την τσέπη τους οι γονείς τα συγγράματα των παιδιών.Μπράβο λοιπόν σε όσους ψήφισαν αυτούς που χθες πήραν μια τέτοια απόφαση.Ακόμα ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που θα τους ξαναψηφίσουν.Μαύρο έριξαν στην δημόσια τηλεόραση.Μαύρο στην υγεία με τις απολύσεις.Μαύρο τώρα και στην παιδεία.Μαύρο και στο μέλλον μας.....

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ακρίβεια;Όχι βέβαια....



        Ένας από τους αγαπημένους πολιτικούς αυτού του blog -γιατί ακριβώς στο πρόσωπό του φαίνεται η όλη ανικανότητα και σαπίλα των πολιτικών- είναι ο Χατζηδάκης.Ανίκανος και άχρηστος όσο δεν παίρνει.Γνήσιο τέκνο του κομματικού σωλήνα και τρανή απόδειξη του γεγονότος ότι όσο ανίκανος και να είσαι αν έχεις ενταχθεί στο κόμμα θα πας μπροστά.Οι καλύτερες θέσεις θα σε περιμένουν και τα υπουργεία θα είναι πάντα ανοιχτά για σένα.Άσχετα αν από όπου και να πέρασες έχεις αφήσει μόνο στάχτες.Την Ολυμπιακή την ξεπούλησε αφήνοντας την λίγα χρόνια μετά να έχει ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής τα καλύτερα slots στα κορυφαία αεροδρόμια του κόσμου που κατείχε και υποχρεώνοντάς την σε ρόλο κομπάρσου μόνο στις εσωτερικές μετακινήσεις.Τον ΟΣΕ τον κατέστρεψε και τώρα συνεχίζει το θεάρεστο έργο του να ξεπουλήσει και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
         Έδωσε εκατοντάδες εκατομύρια σε ιδιωτικές εταιρείες να ξεκινήσουν έργα στους αυτοκινητόδρομους για τα οποία ήταν αυτές υποχρεωμένες να εκταμιεύσουν χρήματα, αφού αυτές θα εισπράττουν τα κόμιστρα της διέλευσης.Παρ'όλα αυτά έργα δεν άρχισαν αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του μεγάλου πολιτικού ανδρός.Συνεχίζει το καταστροφικό του έργο και σε άλλα πεδία και ανοίγει τα καταστήματα τις Κυριακές.Απολαύστε συνέντευξη που έδωσε.Πολλά τα μαργαριτάρια που πέταξε.
Έτσι λέει γίνεται και στις άλλες χώρες της Ευρώπης.Τα έχουμε ξαναπεί.Θέλεις να κάνεις την Ελλάδα Ευρώπη;Ξεκίνα από τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.Φτιάξε πάρκα και χώρους πρασίνου για τα παιδιά,καθάρισε τα πεζοδρόμια,φτιάξε χώρους να μπορούν να κινούνται οι ΑΜΕΑ,μείωσε την εγκληματικότητα,εξάλειψε την γραφειοκρατία και τα φακελλάκια,βάλε φρένο στην διαφθορά, μείωσε τις τιμές των προιόντων και της αισχροκέρδειας,φτιάξε την παιδεία και την υγεία και,και,και....
           Επειδή αυτές όμως είναι ακατονόητες έννοιες για αυτόν τον μεγάλο πολιτικό φωστήρα αποφάσισε να ξεκινήσει με αυτά που του λένε οι τροικάνοι σαν γνήσιο ανδρείκελο που δεν έχει προσωπική άποψη.Να ανοίγουν λοιπόν τα καταστήματα τις Κυριακές.Και ποιός σου είπε ρε μπαγλαμά ότι ο κόσμος δεν ψωνίζει επειδή φταίει το ωράριο;Φταίει ότι με τα μέτρα που έχεις ψηφίσει δεν μας έχει μείνει φράγκο στην τσέπη.Δεν είναι θέμα χρόνου αλλά θέμα χρημάτων.Δηλαδή στο δικό σου διαταραγμένο μυαλό θα αυξηθεί τώρα η κατανάλωση;Αν πραγματικά το πιστεύεις αυτό, τότε είσαι περισσότερο ηλίθιος από ότι νόμιζα.Ανοίγοντας τα μικρά συνοικιακά μαγαζιά και τις Κυριακές απλώς θα έχεις περισσότερα λουκέτα.Γιατί;Μα απλούστατα θα τους αναγκάσεις να πληρώσουν ένα έξτρα ημερομίσθιο, ασφαλιστικές εισφορές (αν δεν δουλεύουν μαύρα), να ανοίξουν τα φώτα και τον κλιματισμό (η ΔΕΗ  θα φτάσει στο Θεό) και ένα σωρό άλλα έξοδα.Χωρίς να αυξηθεί η κατανάλωση έτσι;Απλώς μπορεί να πάνε να ψωνίσουν αυτοί που θα αγοράζαν κάτι την Δευτέρα ή κάποια άλλη μέρα της εβδομάδας.
         Το τραγικό όμως δεν ήταν αυτό στις δηλώσεις του.Ήταν κάτι άλλο.Όπως όλοι ξέρετε το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο των τιμών σε όλα τα είδη (διατροφής, ένδυσης,υπόδησης κλπ).Ζητάνε από τις εταιρείες κοστολόγια για να δούνε αν δικαιολογείται οποιαδήποτε αύξηση στις τιμές.Αυτό βέβαια καταστρατηγείται στην πραγματικότητα γιατί δεν ελέγχονται ποτέ και δεν επιβάλλονται και πρόστιμα.Η αχαλίνωτη αύξηση στις τιμές εξηγείται στο ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από την μεριά του κράτους.Και συγκεκριμένα από το εν λόγω υπουργείο.Προσέξτε τώρα τι δήλωσε:"Οσον αφορά τις υψηλές τιμές των προϊόντων, όταν οι μισθοί είναι χαμηλοί, ο υπουργός δήλωσε ότι «ασφαλώς με μια ανεργία που είναι στο 27%, αν ο μισθός πέφτει στο μηδέν, τότε όλα είναι ακριβά»."
      Δηλαδή παιδιά δεν υπάρχουν υψηλές τιμές.Αυτά είναι μπαρούφες που διαδίδουν κάποιοι κακόβουλοι.Απλώς δεν έχετε χρήματα γιατί είστε άνεργοι.Το φρέσκο γάλα έχει φτάσει 1,50 ευρώ αλλά δεν είναι ακριβό.Εσύ δεν έχεις λεφτά αγαπητέ φίλε.Οι πατάτες έχουν πιάσει το 1 ευρώ/κιλό αλλά δεν υπάρχει ακρίβεια.Εσύ δεν έχεις λεφτά.Το καρπούζι έχει 40 λεπτά (150 δραχμές) όταν κάποτε είχε 20 δραχμές.Δεν υπάρχει όμως υψηλή τιμή ούτε και εδώ.Απλώς εσύ δεν έχεις λεφτά.Πας να φας μια χωριάτικη σαλάτα και σε χρεώνουν στην χειρότερη ταβέρνα με θέα το τσιμέντο 6 ευρώ.Μεγάλε σαλάτα παρήγγειλα όχι χαβιάρι.Αλλά και πάλι δεν υπάρχει ακρίβεια.
     Όταν λοιπόν έχεις τέτοιους φωστήρες στο Υπουργείο που υποτίθεται ότι καταπολεμάει την ακρίβεια στις τιμές δεν περιμένεις τίποτα.Παρά μόνο τον νομοτελειακό μισθολογικό σου θάνατο. Αυτό ο κοπρίτης καλά βολεύτηκε βέβαια, μιας και δεν έχει δουλέψει ποτέ του και καταφέρνει να βγάζει 10.000 ευρώ τον μήνα.Η τρανή απόδειξη πως στην χώρα μας αρκεί μόνο το γεγονός πως αν στο βιογραφικό σου αναγράφεται ότι είσαι κομματόσκυλο θα κερδίσεις μια θέση στον ήλιο.Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται στην χώρα του παραλόγου.Μόνο η κομματική ταυτότητα.Είναι σίγουρο ότι θα πας μπροστά όσο βλάκας και να είσαι.Τρανή απόδειξη ο Χατζηδάκης.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

1 φέτα.



         Επέστρεψα και εγώ αγαπητοί αναγνώστες από μια μικρή άδεια που είχα πάρει και δυστυχώς επανήλθα στη μίζερη πραγματικότητα.Η θερινή ραστώνη όμως με έχει κυριεύσει και ανυπομονώ για την επόμενη άδειά μου τον Αύγουστο που ελπίζω να είναι και μόνιμη.Είχαμε πάει στο εξοχικό μου, κοντά στον Ωρωπό.Αξίζει να αναφέρω 2 πραγματάκια ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί.
Κατ'αρχάς να πω ότι είχε αρκετό κόσμο.Τα χρόνια του μνημονίου οι παραθεριστές έχουν αυξηθεί. Αιτία είναι ότι δεν έχουν πλέον χρήματα να πάνε διακοπές σε κανένα νησί και επιλέγουν το ξεχασμένο εξοχικό τους.Όχι ότι είναι άσχημα (είναι πολυτέλεια να έχεις την σήμερον ημέρα εξοχικό) αλλά οι προτεραιότητες αλλάξανε.Και τον Αύγουστο προβλέπω να έχει 15.000 κόσμο χαλαρά....Οι παραλίες γεμάτες.Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν και ξαπλώστρες σε αρκετές πλαζ.Εδώ να πώ ότι είχα πάει στην παραλία της Βούλας (που την εκμεταλλεύεται ο δήμος) και πληρώσαμε:4 € το άτομο είσοδο (δηλαδή 12 €), 5 € για 2 ξαπλώστρες και 7 € τους καφέδες....Σύνολο 25 € για μια οικογένεια με 1 μόνο παιδί για να κάνει 1 μπάνιο....Μιλάμε για κλεψιά.Φυσικά και δεν πρόκειται να ξαναπάω στη Βούλα.
     Στο εξοχικό λοιπόν πήγαινες παραλία,έπιανες 2 ξαπλώστρες και πλήρωνες μόνο τον καφέ σου. Σύνολο 6€ γιατί είναι και φθηνότεροι.Έτσι γίνονται οι δουλειές.Αλήθεια τι απέγινε εκείνο το άρθρο του Συντάγματος που μιλάει για την ελεύθερη πρόσβαση του αιγιαλού από όλους τους Έλληνες;Αλλά θα μου πει κανείς:τι κάθεσαι και σκέφτεσαι αφού το ίδιο το κράτος (Δήμος Βούλας) το παραβιάζει και κανένας δεν μιλάει;Με το έτσι θέλω να πληρώνεις είσοδο για την πρόσβαση στην παραλία....
    Ψιλά γράμματα θα πει κανείς μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα.Κάποια στιγμή λοιπόν χρειάστηκε να πάω και σούπερ μάρκετ.Εκεί είδα λοιπόν και την κατάντια...Μέσα σε όλα τα ψώνια ήθελα να πάρω και ένα καρπούζι.Παίρνω λοιπόν ένα σχετικά μεγάλο για να χορτάσουμε.Είδα ότι στον πάγκο είχαν και κομμένα καρπούζια τυλιγμένα σε μια μεμβράνη.Ξέρετε πόσος κόσμος έπαιρνε τα μισά καρπούζια;Δεν μπορείτε να φανταστείτε...Είδα μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους να παίρνουν μισό καρπούζι και δάκρυσε η ψυχή μου....Ένας μάλιστα είχε πάρει μισό καρπούζι από μια ποικιλία που ήταν ήδη μικρά.Μιλάμε αυτός πρέπει να πλήρωσε 1 ευρώ μόνο....1 ευρώ.....Το καρπούζι κάποτε είχε 30 δραχμές το κιλό.Λίγο πριν αν έρθει το ευρώ έτσι;Τώρα έχει φτάσει στα 50 λεπτά....170 δραχμές....
Έπαιρνες 10 κιλά καρπούζι και πλήρωνες 300 δραχμές και τώρα θέλεις 5 €.Αλλά να παίρνεις και μια φέτα καρπούζι ποιός να στο έλεγε πριν από μερικά χρόνια.Ο Έλληνας που είναι large από μόνος του έχει πάθει σοκ πραγματικά.Το επόμενο που μας απομένει είναι να παίρνουμε και 1 φέτα ψωμί και 2 σταγόνες λάδι.Και αφήστε μετά τους πολιτικούς νάνους και τους εκπροσώπους των δανειστών μας να μιλάνε για ανάπτυξη.Δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα του απλού Έλληνα πολίτη.